Als u te veel of te weinig pensioen ontvangt

Herzieningenbeleid

Herzieningenbeleid: Je pensioen is niet goed berekend

Ons fonds voert uw pensioenregeling zo goed mogelijk uit. Toch gaat er soms iets fout. Bijvoorbeeld als wij uw opgebouwde pensioen of uw pensioenuitkering te hoog vaststellen. Of te laag. Maar wij doen er alles aan om dit te voorkomen.

Als dat gebeurt, moeten wij die fout herstellen. Want natuurlijk moet iedereen het pensioen krijgen waar hij of zij recht op heeft. Daarom moet u soms een bedrag terugbetalen. Het kan ook zo zijn dat u een extra bedrag krijgt. Daarom heeft ons fonds een herzieningenbeleid. Hieronder leest u hoe dat werkt.

Wat gebeurt er als wij een fout vinden?

Als wij merken dat u te veel (of te weinig) pensioen hebt gekregen, krijgt u daar zo snel mogelijk een bericht over. In dat bericht vertellen wij u dat de hoogte van uw pensioenuitkering gaat veranderen, zodat deze weer goed is. In het bericht staat ook waarom wij dat doen.

Hebt u te veel pensioen gekregen? Het kan zijn dat u dan een bedrag moet terugbetalen. Als dat het geval is, nemen wij contact met u op. Misschien kunt u het bedrag niet in één keer terugbetalen. Neem dan contact met ons op, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden voor terugbetaling. Ook als u een andere vraag hebt, kunt u ons altijd bellen. U vindt ons volledige herzieningenbeleid hier.

Bent u het niet eens met het besluit van ons? U kan dan een klacht indienen. Op deze pagina van onze website lees je hoe dit werkt.