Nieuws

Uw pensioen wordt niet verhoogd

Het bestuur van ons pensioenfonds heeft besloten om de pensioenen per 1 januari 2019 niet te verhogen.

Voor het verhogen van de pensioenen van de werknemers kijkt ons fonds naar de ontwikkeling van de lonen. Voor oud-werknemers en gepensioneerden kijken we naar de stijging van de prijzen tussen oktober 2017 en oktober 2018, voor zover dit niet hoger is dan de stijging van de lonen. Omdat de lonen in 2018 niet zijn verhoogd, worden ook de pensioenen niet verhoogd.

Wanneer kunnen we uw pensioen verhogen?

Pensioenfondsen mogen in principe vanaf een beleidsdekkingsgraad van 110% de pensioenen verhogen. Dit is een wettelijke grens. Voorheen had ons fonds zichzelf strengere regels opgelegd, namelijk dat ons fonds de pensioenen pas mag verhogen als de beleidsdekkingsgraad hoger is dan de vereiste dekkingsgraad. Vanaf 1 januari 2019 is dat niet meer zo. Vanaf nu sluiten we ons aan bij de wettelijke grens.

Op middellange termijn

Wij verwachten dat uw pensioen in de komende jaren gedeeltelijk kan worden verhoogd. Per jaar beoordelen wij of een verhoging mogelijk is en hoeveel uw pensioen kan worden verhoogd.

Wij verwachten daarnaast de komende 5 jaar geen verlaging van uw pensioen. De werkgever heeft toegezegd dat hij bijspringt als ons fonds er financieel slecht voor staat.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de verhoging van uw pensioen? Lees dan de informatie over verhoging pensioen of neem contact met ons op.