Nieuws

De toekomst van het fonds: waar staan we nu?

Ons pensioenfonds is al enige tijd bezig met de toekomst. We hebben u hierover al regelmatig updates gestuurd met als laatste mijlpaal de overgang naar één pensioenregeling. Nu dit traject om onze pensioenregeling te vereenvoudigen (harmoniseren) is afgerond, ligt onze focus volledig op ons toekomstonderzoek.

Wat zijn we momenteel aan het doen?

Voor ons fonds loopt de werkgroep Toekomst voorop bij het onderzoeken van de verschillende opties. Ons bestuur bespreekt deze opties en zal uiteindelijk het besluit nemen welke van deze opties voor al onze deelnemers het beste is. Het verantwoordingsorgaan controleert en adviseert het bestuur bij dit besluit.

Zoals we u eerder lieten weten zijn er twee hoofdopties. Of we brengen de pensioenen onder bij een verzekeraar, óf bij een algemeen pensioenfonds (APF). Op dit moment hebben we van drie verschillende verzekeraars een offerte ontvangen. Daarnaast hebben ook twee APF-en informatie met ons gedeeld. Op basis van deze informatie moeten we keuzes gaan maken. Niet alleen tussen APF en verzekeraar maar ook naar de manier van indexeren (verhogen) in de toekomst. We kunnen bijvoorbeeld een vast percentage per jaar afspreken met de verzekeraars, of kiezen voor een jaarlijkse verhoging gebaseerd op een deel van de inflatie.

Om hierin de juiste keuzes te kunnen maken, zijn we ons momenteel verder aan het verdiepen in de diverse opties. We hebben gesprekken met de verzekeraars en APF-en én we overleggen alvast met toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Zo bereiden we ons voor op een soepele overgang naar één van de opties.

Zodra er een keuze is gemaakt

We houden u zo goed mogelijk op de hoogte via e-mails en onze website. Zodra we een keuze hebben gemaakt, zult u dit dus ook als eerste via deze kanalen horen. We streven er naar nog dit jaar een besluit te nemen.

Daarna dragen wij uw pensioen over naar de verzekeraar of APF. U krijgt dan de nodige informatie, zodat u weet wat de overgang voor u betekent. Ons doel is de overgang uiterlijk in 2024 helemaal af te ronden.

Zoals u zult begrijpen, gaan we zorgvuldig te werk bij het maken van een besluit over onze toekomst. Het gaat immers om uw pensioen. We wegen daarbij de belangen van alle betrokkenen mee, zowel diegene die al met pensioen zijn, als iedereen die zijn pensioenaanspraken bij ons fonds heeft achtergelaten. Houd onze website in de gaten en geef uw e-mailadres door via Mijn Pensioencijfers. Zo houden wij u regelmatig op de hoogte van de voortgang.