Nieuws

Weten we al meer over de toekomst van het fonds?

Nu er meer duidelijkheid is over de toekomst van de fabriek, vragen mensen ook om duidelijkheid over de toekomst van ons fonds. We hadden gehoopt nu meer te weten. Helaas hebben we hiervoor nog niet alle informatie beschikbaar. Voor de zomer hopen we u wel meer te kunnen vertellen.

Wij zijn een aparte stichting voor het beheer van uw pensioen. Dat staat los van de werkgever. Maar uiteraard heeft het besluit over de sluiting van de fabriek ook invloed op wat wij doen en de plannen die we maken voor de toekomst.

Onderzoek

Eind vorig jaar zijn we een onderzoek gestart naar de toekomst van het fonds. In het onderzoek wordt gekeken naar hoe ons fonds het beste door kan gaan in de toekomst. Daarbij komen alle opties op tafel: van zelfstandig doorgaan tot stoppen en de pensioenen ergens anders onderbrengen. En als we dat laatste doen, hoe doen we dat dan het beste? We zijn het onderzoek in december gestart. Het wordt in de komende weken afgerond. Dan bespreken we de uitkomsten in het bestuur.

Niet over één nacht ijs

Op basis daarvan kijken we welke mogelijkheden we verder gaan bestuderen. Het gaat er dan om welke opties er afvallen en welke de beste kans hebben van slagen. Die laatste opties gaan we nader onderzoeken. We hopen u voor de zomer hierover meer te laten weten. Ook dan weten we nog niet wát we gaan doen. We vinden het namelijk erg belangrijk om hierbij niet over één nacht ijs te gaan. Een definitief besluit volgt pas veel later als ook alle vervolgstudies zijn afgerond en het advies van alle betrokken partijen is bekeken.

Hoe gaat het verder?

Voorlopig verandert er voor u niets. U blijft via uw werk pensioen opbouwen bij ons fonds. Krijgt u pensioen? Dan blijft u elke maand van ons uw pensioen ontvangen, zoals u dat gewend bent. Hebt u vragen over uw pensioen? Neem dan contact met ons op.

We vinden het belangrijk om u goed om de hoogte te houden over dit proces. Zodra er nieuws is, informeren we u daar natuurlijk over.