Nieuws

Stichting Pensioenfonds Niemeijer meldt overgang pensioenen bij toezichthouder

Nu deze definitieve keuze is gemaakt, kan SNP het voornemen om de pensioenen over te dragen voorleggen aan de toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB). DNB beoordeelt of wij alle belangen bij de overgang goed hebben afgewogen.

In onze nieuwsbrief van  januari  vertelden we dat Stichting Pensioenfonds Niemeijer (SNP) een belangrijke keuze heeft gemaakt over de toekomst van ons fonds. SNP heeft besloten dat in 2024 alle (toekomstige) pensioenen overgaan naar een verzekeraar, waarbij uw pensioen elk jaar met een vast percentage omhoog gaat.

Melden van overdracht

Nu deze definitieve keuze is gemaakt, kunnen we het voornemen om de pensioenen over te dragen voorleggen aan de toezichthouder, De Nederlandsche Bank (DNB). DNB beoordeelt of wij alle belangen bij de overgang goed hebben afgewogen. Wij moeten namelijk onze gemaakte keuzes uitleggen en bewijzen dat we een zorgvuldig selectieproces hebben doorlopen.

De planning

DNB heeft nu een paar maanden de tijd om de ingeleverde stukken te beoordelen. Er bestaat dus een kleine kans dat DNB niet akkoord gaat met de overgang van uw pensioen naar de verzekeraar. Wij verwachten dat we u eind april/begin mei meer kunnen vertellen. Wanneer DNB goedkeuring geeft, dan kunnen wij de naam van deze verzekeraar delen. En de afspraken die wij met hen gemaakt hebben.

De voorlopige afspraken die we gemaakt hebben
Wij  deelden al eerder  dat wij gekozen hebben voor zekerheid. U krijgt namelijk zeker het maandelijkse pensioenbedrag dat u nu gewend bent. Wij hebben ook afgesproken dat uw pensioen elk jaar omhoog gaat. Hoeveel verhoging u precies krijgt, is nu nog niet bekend. Ook dit verwachten wij in eind april/begin mei met u te kunnen delen.