Nieuws

Principeakkoord met BAT Niemeyer!

Ons fonds is al enige tijd in gesprek met BAT Niemeyer om afspraken te maken over het beëindigen van onze relatie. In een vorig bericht las u dat die gesprekken nog niets hadden opgeleverd. Wij zijn blij dat we nu wél goed nieuws hebben: we hebben een principeakkoord bereikt met uw (oud-)werkgever!

Uitvoeringsovereenkomst bestaat straks niet meer

BAT Niemeyer stopt in Groningen. Dat betekent automatisch dat ook de uitvoeringsovereenkomst tussen BAT Niemeyer en ons fonds stopt. In de uitvoeringsovereenkomst staan alle afspraken die wij met de werkgever hebben gemaakt.

De gesprekken tussen BAT Niemeyer en ons fonds gingen vooral over de voorwaarden waaronder we onze relatie zouden beëindigen. De financiële afhandeling speelde hierbij natuurlijk een belangrijke rol. Beide partijen zochten in goede samenwerking naar de beste oplossing. En dat is nu dus gelukt, er is een principeakkoord. De rest van het jaar gebruiken we om dit akkoord verder uit te werken.

Verantwoordingsorgaan kijkt mee

Het verantwoordingsorgaan (VO) van ons fonds heeft hierbij ook een belangrijke rol. Het VO heeft namelijk adviesrecht als het gaat om het beëindigen van de uitvoeringsovereenkomst. Daarom betrekt het bestuur van ons fonds het VO bij het verdere proces.