Nieuws

BAT Niemeyer onderzoekt sluiting fabriek in Groningen

BAT Niemeyer onderzoekt of de productie van tabak in Groningen kan worden verplaatst naar Hongarije en Duitsland. Dat zou het einde betekenen voor de fabriek in Groningen. Voor uw pensioen verandert er voorlopig niets. Pensioenfonds Niemeijer onderzoekt de mogelijkheden voor de toekomst.

Aanbeveling BAT

Vanuit het moederbedrijf British American Tobacco (BAT) is aanbevolen om de productie van BAT Niemeyer te verplaatsen en de fabriek op termijn te sluiten. Volgens BAT is dat economisch gezien de beste oplossing.

Hoe gaat het nu verder?

De directie van Niemeyer gaat deze aanbeveling onderzoeken en komt daarna met een voorlopig besluit. De Ondernemingsraad (OR) zal zich buigen over dat voorlopig besluit en geeft advies. Daarna neemt de directie een definitief besluit. Dit traject zal een paar maanden duren. Als de fabriek moet sluiten, gebeurt dat naar verwachting na de zomer van 2022.

Wat gebeurt er met het pensioenfonds?

Voor uw pensioenopbouw en voor de uitbetaling van uw pensioen, verandert er voorlopig niets. Als er een definitief besluit is genomen, kijken we naar de gevolgen voor Pensioenfonds Niemeijer. Achter de schermen denken we daar al over na. We gaan de mogelijkheden voor de toekomst van ons fonds onderzoeken. Wat er ook gebeurt, we dragen zorg voor uw pensioen. We houden u natuurlijk op de hoogte van de ontwikkelingen.