De toekomst van ons fonds

Wij informeren u graag

Het bestuur werkt aan de toekomst van uw pensioen

De fabriek gaat sluiten. Dat betekent niet meteen dat het pensioenfonds ook ophoudt te bestaan. Uw pensioenfonds en uw werkgever staan namelijk los van elkaar. Pensioenfonds Niemeijer bestaat voorlopig nog, maar of dat zo blijft is niet bekend. We onderzoeken dit, omdat de sluiting van de fabriek gevolgen heeft voor het fonds. Zo ontvangen wij straks geen premie-inkomsten meer.

We kijken goed naar wat het beste is voor alle pensioenen in ons fonds. Tijdelijk doorgaan als zelfstandig pensioenfonds, of aansluiten bij een groter pensioenfonds of een verzekeraar. Pas zodra de fabriek echt dicht is en er dus niemand meer in de fabriek werkt, neemt het fonds hierover een besluit. Daarbij gaan we niet over één nacht ijs. We zoeken de beste oplossing voor alle deelnemers van ons fonds. Alle voor- en nadelen wegen we zorgvuldig tegen elkaar af.

Een ding is al wel duidelijk, voor overgang naar een andere pensioenuitvoerder is het nodig om de huidige regelingen om te zetten naar één regeling. Dit noemen we harmonisatie.

In juni en september organiseerde ons fonds bijeenkomsten om jullie vragen over de toekomst van het fonds en de overgang naar één regeling te beantwoorden.  Lees alle vragen en antwoorden van juni en september.

Wat gebeurt er met uw pensioen?

Zodra u niet meer bij BAT Niemeyer werkt, bouwt u geen pensioen meer op bij ons fonds. Voor het fonds bent u dan een oud-deelnemer. Uw pensioen staat wel bij het pensioenfonds en als u al met pensioen was en pensioen ontvangt van ons fonds, dan blijft dat zo zolang ons fonds bestaat. Ook bij overdracht naar een andere pensioenuitvoerder blijft u gewoon uw pensioen ontvangen.

Mocht het pensioenfonds besluiten om te stoppen, dan dragen we alle pensioenen die bij het fonds staan in één keer over naar een ander pensioenfonds of een verzekeraar. Wanneer het zover komt weten we nu nog niet. Wel bereiden we ons er op voor. Dat doen we met een aanpassing van onze pensioenregeling, een harmonisatie naar één pensioenregeling. Daarmee maken we meer scenario’s mogelijk voor de toekomst. In augustus 2022 ontving u hier meer informatie over. In september organiseerde het pensioenfonds bijeenkomsten waar u uw vragen kon stellen.

Uiteindelijk gaat vanaf 1 januari 2023 de overgang naar één regeling definitief door. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) is hiermee akkoord gegaan. U ontvangt in 2023 nog een brief van ons waarin u precies ziet wat er voor uw pensioen verandert.

We houden u op de hoogte

We vinden het belangrijk om u goed om de hoogte te houden over de ontwikkelingen. Het gaat tenslotte ook over uw pensioen. Op deze pagina informeren we u zodra er meer nieuws is over de toekomst van ons fonds.
Laat ook uw (privé) e-mailadres achter op Mijn Pensioencijfers. Dan ontvangt u per e-mail snel en makkelijk updates over de toekomst van het pensioenfonds.

Eerdere berichten

November 2023

Nieuwsbrief: De toekomst van ons fonds-update

Oktober 2023

Nieuwsbrief: De toekomst van ons fonds-update

Juni 2023

Nieuwsbrief: De toekomst van ons fonds-update

Februari 2023

Nieuwsbrief: De toekomst van ons fonds-update

Oktober 2022

 Nieuwsbericht: Wat zijn de mogelijkheden voor de toekomst van ons fonds?

September 2022

 Q&A: Alle vragen en antwoorden van de bijeenkomsten in september

September 2022

Nieuwsbericht: Komt u naar een informatiebijeenkomst in september?

Augustus 2022

Nieuwsbericht: Principeakkoord met BAT Niemeyer!

Juli 2022

Nieuwsbericht: ‘Zou ons fonds zelfstandig kunnen doorgaan?’

Juni 2022 

Q&A: Alle vragen en antwoorden van de bijeenkomst van 21 juni

Juni 2022 

Nieuwsbericht: Bijeenkomst dinsdag 21 Juni: Peizerweg

Juni 2022

Nieuwsbericht: Gesprekken tussen fonds en werkgever tot nu toe zonder resultaat

Maart 2022

Nieuwsbericht: Naar één pensioenregeling: hebt u meer informatie nodig?

Maart 2022

Nieuwsbericht: Naar één pensioenregeling: toezichthouders DNB en AFM kijken mee

November 2021

Nieuwsbericht: Ons bestuur gaat door!

Juli 2021

Nieuwsbericht: De toekomst van ons fonds

April 2021

Nieuwsbericht: Weten we al meer over de toekomst van het fonds?

December 2020

Nieuwsbericht: Onderzoek naar de toekomst van het fonds

Wat ligt al achter ons en wat kunt u verwachten